Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Esmya is in the house!

Kategori: Esmya | 4 kommentarer » - Skrevet mandag 17. mars , 2014 kl. 19:10

I dag var jeg og hentet første pakke med Esmya! Jeg ringte legen og fikk skrevet ut blåresept, hentet den i luka på kvinneklinikken og fikk hentet ut pillene på sykehusapoteket. Der ble jeg ekspedert av hun som jeg snakket med på telefon i forrige uke og hun beklaget at hun ikke hadde kunnet bekrefte at Esmya er godkjent på blåresept da hun snakket med meg på telefon. Nå fant hun heldigvis ut via reseptsystemet at den er godkjent. Så da måtte jeg ut med 520,- i egenandel istedet for nærmere 1400,- pr eske.

Eska ser jo ganske fancy ut da :)
DSC_0136

Og som dere ser har den faktisk rød trekant. Det er i tilfelle man blir svimmel…
DSC_0137

I morgen tidlig tar jeg første pille! Dette blir spennende. Jeg kan tåle både hetetokter, svetting, muskelsmerter og magesmerter bare jeg slipper å bli svimmel! Vertigo høres ikke artig ut. Så wish me luck! Jeg utnevner meg herved som prøvekanin på vegne av alle myomkvinner der ute, så jeg skal holde dere oppdatert :)

Kommentarer

  1. Ingrid sier:

    Hei
    Jeg vil takke for at du skriver denne bloggen. Jeg har 2 små monster som tviholder seg fast til min livmor. 2 appelsiner i følge en av legene som har gransket dem.. Etter mye frem og tilbake og somling fra leger og sykehus skal jeg nå endelig til undersøkelse på Ullevål. Overlegen på sykehuset her ville ikke operere meg, så da antar jeg at det er litt komplisert. (Ja så lite vet jeg faktisk). Venter spent på undersøkelsen i begynnelsen av april. Veksler mellom dommedagstanker hvor jeg ser for meg å miste livmoren og aldri få barn, og tanker om at det bare blir å operere dem bort og «vips» så er jeg frisk… Det er iallfall deilig å lese det du skriver. Det viser meg at flere har det sånn og tenker på disse tingene. Så tusen takk! :)

    • caracal sier:

      Hei!
      Takk for at du leser :) Ingenting er bedre enn at andre damer med snyltemonstre kan finne trøst og hjelp i bloggen min! Det er det som er mitt mål med å skrive her også. Jeg synes det er alt for lite kunnskap og info om myomer og savner både mer info fra leger og info i form av blogger der man kan lese andres erfaringer. Spesielt personlige erfaringer med andre behandlingsmetoder enn å fjerne livmoren. Det er derfor jeg deler min historie med andre som søker info og kunnskap om de hersens myomene.
      Jeg har ikke tenkt å gi meg enda så jeg er veldig spent på hvordan kroppen min og myomet reagerer på Esmya-pillene. Jeg skal vente og se an flere dager, og så skal jeg oppdatere bloggen om hvordan det føles å starte på Esmya :)
      Håper du får svar på det du lurer på og ikke mister motet! Husk at å fjerne livmoren nesten aldri er eneste utvei selv om legene ofte fremstiller det sånn. Tenk deg om, les deg opp og snakk gjerne med flere leger. Og ikke vær redd for å kreve å bli hørt, det er tross alt din kropp det er snakk om og du som skal velge hvilken behandling du ønsker å prøve. Det finnes dessverre leger (inkludert spesialister) som er lite oppdatert og har lite kunnskaper om hvilke behandlinger som finnes. Jeg er glad for at jeg leste meg opp på nett for det er der jeg har fått mest info, og selv om embolisering ikke funket like godt på meg som ønsket er jeg glad for at jeg prøvde og angrer ikke et sekund.
      Lykke til med utredning! Håper du finner en grei løsning for å bli kvitt monstrene dine! :)

  2. Marianne sier:

    Ønsket deg all lykke til! Krysser fingrene og vil følge spent med på oppdateringer om hvordan det går med deg. Tvi-tvi, og igjen tusen takk for at du skriver om dette.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.