Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Ny forskning!

Kategori: Ukategorisert | 4 kommentarer » - Skrevet søndag 17. desember , 2017 kl. 02:31

Jeg fant denne artikkelen i dag og synes den er verdt å lese for dem med myomer som vurderer å embolisere. Dette med fruktbarhet er jo i tankene til de av oss som får myomer i ganske ung alder, og da er det skremmende når leger advarer om tidlig overgangsalder og risiko for å bli steril etter inngrepet. Derfor synes jeg det er fint å kunne vise til nyere forskning som viser at dette slett ikke er tilfelle. Det er liten risiko for å bli steril etter embolisering, og av de som fikk skader på eggstokkene og kom i tidlig overgangsalder var flesteparten over 45 år. Så vet dere det ;)
https://vivaeve.com/uterine-fibroid-embolization-ufe-early-menopause/

Ha en fin jul, alle sammen! :)

Annonser

Kommentarer

 1. Martine sier:

  Hei :) Jeg finner ikke artikkelen. Kunne du postet den i kommentarfeltet?

  • caracal sier:

   Oi, her har det skjedd noe rart… Linken har visst forsvunnet :( Og nå husker jeg ikke i farta hvor jeg fant artikkelen… Skal se om jeg klarer å oppdrive den igjen!
   Edit: Linken har visst blitt fjernet av noen andre. Regner med det er noen fra Bloggnorge som har fjernet den. Linken var denne, den virker troverdig men ser jo at siden driftes av noen som tilbyr embolisering.
   https://vivaeve.com/uterine-fibroid-embolization-ufe-early-menopause/

 2. Kvinne 29 sier:

  Jeg har lest hele historien din om myom og jeg er helt sjokkert over hva du har gått gjennom. Endelig fant jeg informasjon om dette temaet, har lett på nett men følte ikke at jeg fikk vite nok om embolosering. Jeg/vi er under utredning for ufrivillig barnløshet.. men problemet ligger jo selvsagt hos meg da, har et myom på 4×4 cm som ligger bak livmoren og presser mot endetarm/tarm. Symptomene jeg har er avføringsproblemstikk og forstoppelse. Sterke menstruasjonssmerte men helt vanlig blødning. Jeg har antageligvis fått dette «nylig» og den vokser raskt, kan ha feber ofte uten at jeg er syk og jeg tror jo at febertendensene kan være pga muskelknuten? Jeg har også økende ca125 verdier. Den siste måneden har verdien steget fra 82 til 94. De har tatt vevsprøve av livmorhulen min, venter på svar. Takk for at du skriver om dette!

  • caracal sier:

   Så synd å høre at du har fått en muskelknute, de er noe dritt. Spesielt når de vokser raskt! Jeg hadde aldri feber (såvidt jeg vet) da jeg hadde muskelknuten, kun etter emboliseringen men det er jo forventet siden man lager infarkt i muskelknuten. Det kan vel være at kroppen oppfatter muskelknuten som et fremmedlegeme og dermed prøver å bli kvitt den ved å øke temperaturen, men jeg aner ikke. Jeg antar legene ikke vet heller? :P
   Jeg ønsker deg masse lykke til med utredningen og kampen mot myomet!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.