Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Jepp, valget er tatt.

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 15. februar , 2013 kl. 19:33

Etter et par dager ringte overlegen meg opp igjen idag og jeg fikk sagt i fra om at jeg har ombestemt meg og ønsker å forsøke embolisering. Hun hørtes litt oppgitt ut og understreket nok en gang at jeg ikke måtte ha alt for store forventninger og ikke bli skuffet dersom det ikke ga særlig bra resultat. Jeg prøvde å forklare at jeg vil unngå å angre i ettertid på at jeg ikke prøvde embolisering før operasjon. Hun godtok argumentene mine men det høres ikke ut som at hun har særlig store forventninger nei. Jeg har lovet meg selv å ikke ha for høye forventninger men prøver å beholde troen på at jeg har valgt rett og at svulsten skrumper ihvertfall litt. Omså bare nok til at den ikke lenger presser på andre ting i kroppen (inkludert den til tider vonde ryggen) og at den stopper helt å vokse. Merkelig nok, selv etter flere advarsler fra legen,  har jeg faktisk tro på embolisering. Det står mye positivt om resultatene på nett og det dårligste resultatet jeg har lest om etter vellykket embolisering (at de klarer å kutte all blodtilførsel til svulsten) er rundt 25% skrumping.

Jeg er ihvertfall villig til å prøve for å se om jeg kan bli kvitt ryggvondt få en adskillig mindre muskelknute uten å miste livmoren. Hadde jeg valgt operasjon og våknet fra narkosen med beskjed om at de måtte ta livmoren min, hadde jeg garantert angret på at jeg ikke prøvde embolisering først. Det som er litt pussig er at jeg ser verdien i å være litt prøvekanin også :) Det står en del om embolisering på nett men da mest generelle omtaler på legesider. Det er veldig varierende hvor bra resultat de mener man kan forvente og man blir til tider ganske forvirret. Jeg har funnet veldig lite info fra damer som har prøvd embolisering og hvilke resultater de fikk, både i tiden rett etter og i lang tid etter. Derfor tenker jeg at denne bloggen kan gi litt info om hvordan embolisering funker på en 16 cm muskelknute som sitter i livmorveggen. Og selvsagt også info om hvordan jeg opplever inngrepet og tiden etter.

Jeg kjenner at jeg enda er litt usikker på om jeg har valgt rett og er nervøs for å reise til et fremmed sykehus langt unna hjemme, men har egentlig en god magefølelse. Håper magefølelsen er riktig :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.