Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Statusrapport i førjulstida

Kategori: Ukategorisert | 4 kommentarer » - Skrevet torsdag 19. desember , 2013 kl. 23:16

I dag fikk jeg brev fra fastlegen med resultatet fra CT-røntgen av nyrene (utredning av delvis blokkert utløp i ene nyre). Måtte nesten litt le da de hadde funnet ut at det faktisk er muskelknuten min som presser mot ene nyren av og til. Jeg har jo tenkt tanken men slått det i fra meg da jeg leste på nett for en stund siden at myomer sjeldent presser mot nyrer. Men min dings gjør altså det.

Fastlegen ble litt usikker på hvordan hun skulle gripe dette an så hun har henvist meg til kvinneklinikken og så skulle vi vente an og se hva man finner ut i januar når jeg skal i MR for å sjekke størrelsen på myomet. Jeg er veldig spent. Nå har jeg jo tenkt positivt i det siste siden ryggvondtet har nesten gitt seg helt og jeg ikke lenger kjenner en hard ball nederst i magen, men hvis den blokkerer ene nyren av og til må den jo fremdeles være ganske stor. Da kommer de ekle tankene om at jeg har lurt meg selv de siste månedene og egentlig fremdeles har en voksende myom som stadig blir større uten at jeg merker det. Jeg krysser fingrene for at den har blitt mindre selv om den presser mot nyren. Nå i juleferien vil jeg ikke tenke på voksende myomer og operasjon… I hvertfall ikke full hysterektomi og greier. Huff.

Nei må heller fokusere på jul og tanken på at jeg i det minste ikke har verken nyrestein eller svulst i nyren. Det er bare gode gamle myom-monsteret som bøller i kroppen. En fattig trøst men fremdeles en trøst.

Kommentarer

  1. Dita sier:

    Tusen takk for en fantastisk blogg! Håper inderlig at behandlingen var vellykket og du blir kvitt myom-monstret. Er selv henvist til å fjerne livmoren pga. myomer og er veldig usikker på det hele…masse motsridene info. Lykke til videre- venter spent på dine MR-resultater.

  2. caracal sier:

    Hei! Takk for det! :)
    Det med motstridende info er så alt for vanlig, dessverre. Jeg fikk som sagt i bloggen ikke anbefalt å embolisere og merket at overlegen mente det var mest bare tull å prøve. Tror det er mye uvitenhet ute og går, kombinert med uvilje til å henvise til andre sykehus når de selv har et behandlingstilbud.
    Lykke til med operasjon! Fordelen med å fjerne livmor er jo at du blir kvitt dritten en gang for alle. Og skulle du ombestemme deg innen operasjonen er jo det også lov. Det er din kropp og din avgjørelse :) Jeg er nok litt staere enn mitt eget beste men jeg tenkte som så at intet skal være uprøvd og dersom emboliseringen ikke funker kan jeg opereres senere.

  3. Dita sier:

    Hei igjen og takk for en hyggelig tilbakemelding.
    Men ønsk meg ikke ennå lykke til med operasjon fordi det blir absolutt den siste utvei etter alt det jeg har lest under min lille private «research».
    Jeg er eldre enn deg (48) og jeg har født tre barn og da føler jeg at holdningen under overflaten er at siden jeg har oppfylt mitt kall i livet her på jorda så da trenger jeg ikke livmoren lenger… Ingen nevner med et ord langtids konsekvenser av et slikt inngrep som inkonsistens, framfall av urinblære, skjedde osv. for ikke å nevne sexliv som om vi kvinner var seksuelle vesener så framt vi kan bli gravide og føde barn… trist. Jeg i motsetning til alle de andre damene som påstår at deres sexliv er blitt bedre etter operasjon er veldig fornøyd med tingenes tilstand og kan ikke se særlig stort rom for forbedringspotensiale på dette området ;-)
    Men langtids konsekvenser er flere og det oppdages tydeligvis stadig nye- bare sjekk denne linken her: http://www.forskning.no/artikler/2013/april/355122
    Jeg syns det var fantastisk å lese hos deg om prostaglandiner som produseres i livmoren i lyset av denne artikkelen der stakkars forskere konkluder at de ikke vet hva sammenhengen er… Snakker ikke hjerte- og karsykdom spesialister med gynekologer??
    I USA er trenden nå snudd og det foretas færre hysterektomier enn før. Men også her i Norge skjønner noen leger at et organ aldri er overflødig i kroppen og at fjerning av livmor ikke er akkurat et lite kosmetisk inngrep. Til og med når man har oppdaget et forstadium til kreft slik som det står i denne artikkelen: http://www.gynkreftforeningen.no/krefttyper/livmorkreft/hormonspiral-kan-forebygge-livmorkreft/
    Dessverre sverger de fleste leger fortsatt til hysterektomi som den eneste måten å få bukt med problemet med muskelknuter.

  4. caracal sier:

    Hei igjen!
    Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver angående det med at livmoren er et organ man faktisk kan ha bruk for selv om man ikke skal ha flere barn. Legen jeg snakket med prøvde jo å snakke meg i fra å embolisere fordi en risikerer å bli steril av inngrepet. Selv om jeg er barnløs og enda ikke har helt gitt opp tanken på å bli mor så er faktisk det å få beholde livmoren viktigere for meg enn fruktbarheten. Jeg blir litt oppgitt av at det skal være så enkelt å bare fjerne et i utgangspunktet friskt organ. Spesielt nå når jeg vet hvor enkelt og greit embolisering er. Jeg har litt angst for narkose så jeg syntes det å være våken under inngrepet var veldig greit.
    Jeg håper virkelig det har skjedd noe med muskelknuten, både fordi det selvsagt vil bli bedre for meg og kroppen min men også fordi det ville ha vært herlig å kunne gni det litt inn til spesialistene her ved sykehuset som mente at det ikke kom til å funke. I verste fall har det ikke funket og da er myomektomi neste trekk fra min side. I såfall vil selv en delvis vellykket embolisering gi mindre blødninger under inngrepet og større sjanse for at det blir vellykket. Fjerning av livmor er absolutt siste utvei for meg også. Når man leser på nett skulle man tro hysterektomi er den beste løsningen i alle tilfeller så jeg håper bloggen min kan bidra til å vise at det finnes andre alternativ. Jeg savnet selv en sånn type blogg da jeg søkte rundt etter info om muskelknuter og behandlingsalternativer. Skulle gjerne ønske flere kunne ha startet blogg med egne erfaringer fra forskjellige typer behandling. De fleste bloggene jeg har funnet har omhandlet hysterektomi og damene er kjempefornøyde. Jeg lurer veldig på om alle er like fornøyde flere år etterpå.

    Men da skal jeg heller ønske deg lykke til med valget og det du måtte bestemme deg for å gjøre! Fortsett å les rundt og finn det som du føler er riktig for deg. Og fortell gjerne etterpå hvordan det gikk! Eller kanskje start en spennende og informativ blogg om det ;)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.