Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Telefon fra kvinneklinikken

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet mandag 6. januar , 2014 kl. 15:28

I dag ringte legen meg opp for å forklare valget deres om å avlyse MR-røntgen. Hun mente kollegaen hadde tatt riktig valg da man kunne sjekke via ultralyd om myomet har krympet eller ikke. Hun mente bestemt at dersom myomet har krympet vil det vises godt på ultralyd og da trenger man ikke ta MR. I tillegg er det i følge henne mange som vil ha MR og det er lang ventetid så de er litt restriktive på hvem som får. Jada, jeg skjønner jo at jeg ikke kan gå foran de med kreftsvulster eller andre livstruende plager, men det er viktig å få sjekket ordentlig at den har krympet og da helst også se hvor mange cm det er snakk om. Etter tidligere erfaring er ikke ultralyd særlig pålitelig når det kommer til nøyaktig måling. Dette forklarte jeg legen men hun mente bestemt at det vil vises på ultralyd om den har krympet omså bare noen få cm. Dessuten mente hun at dersom jeg følte bedring var det hovedsaken og da var antall cm krymping underordnet.

Jeg nevnte også at jeg hadde blitt lovet kontroll med ny MR-røntgen er halvt år etter embolisering og hadde ventet veldig lenge på det, men hun mente at det ikke kommer tydelig frem i epikrisen min. Vi ble til slutt enige om at hun skulle ringe til sykehuset i Tromsø og spørre om de mener jeg trenger MR-undersøkelse, så hvis de sier ja skulle hun ringe meg opp for å få meg tilbake i køen til MR, men hvis ikke hører jeg ingenting fra henne og får innkallelse til undersøkelse på kvinneklinikken innen mars. Noe sier meg at jeg ikke får høre noe fra henne… Jeg anser det slaget som tapt.

Hun kunne forresten opplyse om at nyrelege hadde skrevet at jeg har så god nyrefunksjon på begge nyrene at litt blokkering fra muskelknuten ikke utgjorde noen helserisiko. Det er jo kjekt å vite og litt dumt at ikke fastlegen kunne videreformidle til meg.

Kommentarer

  1. elsie sier:

    Du må vel være utrolig sliten av alt det her du har gjennomgått, man må være temmelig oppegående for å være syk rett og slett. Myom jungelen virker som en utrolig belastende prosess å komme seg gjennom… Huff… Skal selv på sykehuset snart igjen ang det her…

    • caracal sier:

      Ja jeg kjenner at jeg forlengst har blitt drittlei av alt tullet. Det har vært i overkant mye. Har ikke hørt noe mer fra legen så da regner jeg med at svaret fra det andre sykehuset var at jeg ikke trenger MR. Eventuelt har hun ikke ringt sykehuset i det hele tatt. Jeg blir utrolig oppgitt men må vel bare vente pent til jeg får time på kvinneklinikken til undersøkelse og ultralyd. Skulle ikke forundre meg om de finner ut at det er såpass vanskelig å måle at de likevel må sende meg i MR.
      Lykke til på sykehuset! Håper du slipper masse tull og irritasjon, og at du får den hjelpen du trenger.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.