Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Mer gnål om bivirkninger

Kategori: Esmya | 2 kommentarer » - Skrevet onsdag 30. april , 2014 kl. 23:53

Den rare magevondten gikk delvis over ganske kjapt men det er fremdeles vondt på et spesielt punkt inni magen, rett nedenfor høyre ribbein. Det verker ikke men gjør vondt hvis jeg går og noen ganger dersom jeg trekker pusten hardt. Det er faktisk også ømt å trykke der. Jeg mistenker at smerten henger sammen med Esmya-pillene men skjønner ikke helt hva det er. Skulle nesten tro jeg har vondt i galleblæra eller noe. Hypokonderen i meg får litt angst med tanke på at en ganske vanlig bivirkning er å få forhøyet kolesterol, og høyt kolesterol kan gi galleblæreproblemer.
Ellers har jeg glemt å nevne en annen artig bivirkning jeg har med (u)jevne mellomrom; hetetokter. Helt ut av det blå kan jeg gå rett fra kald til glovarm. Skikkelig kokvarm og rød i kinnene.

Det er så utrolig frustrerende å ikke finne andres erfaringer med Esmya på nett. Jeg har prøvd å søke på utenlandske forum og sider men havner alltid på sånne støttegrupper for damer som har tatt hysterektomi. Der er gjennomgangstonen at hysterektomi er det beste som har skjedd dem og mange har ikke prøvd noe annet i det hele tatt før de valgte å operere bort hele sulamitten. Andre løsninger blir ansett som liten vits og Esmya nevnes knapt. Skulle så gjerne ha lest andres erfaringer også, både i forhold til bivirkninger og resultat etter avsluttet 3-mnd kur. Men inntil videre får jeg bare være prøvekanin og sulle videre her på bloggen med mine egne erfaringer. Forhåpentligvis er de til hjelp for noe der ute.

Kommentarer

  1. Carina sier:

    Hejsa.
    Jeg læser lige med fra Danmark. Jeg venter på at apoteket får esmya 3 mg hjem til mig i morgen. Jeg har endnu ikke besluttet om at jeg vil starte på kuren. Jeg tror at jeg først vil prøve at få en second opinion fra en anden læge. Jeg fandt følgende engelske forum med erfaringer med esmya. Som jeg kan læse har de fleste IKKE oplevet en formindskning af fibromerne og enkelte endda at de er vokset yderligere under kuren.

    http://www.patient.co.uk/forums/discuss/esmya-tablets-fibroid-treatment-37782?order=oldest+&page=0#topic-replies

    Men jeg vil følge med i din blog, hvad dit resultat bliver. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med projektet.

    Venligst Carina

    • caracal sier:

      Hei Carina!

      Jeg har også lest om flere tilfeller der kvinner ikke opplever noen bedring mens de går på Esmya, så jeg er veldig spent på om pillene vil ha noen virkning på meg. Jeg tviler litt da jeg ikke føler noen stor bedring så langt. Men tiden vil vise og nå har jeg bare noen få uker igjen av 3-måneders kuren. Dersom ikke Esmya fungerer er neste valg for meg operasjon, men da myomektomi (kun fjerne myomet). Jeg er temmelig lei av å bære rundt på den dumme kulen.
      Lykke til med ditt valg, uansett hva det blir! Håper du finner en løsning som fungerer bra for deg :)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.