Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Siste nytt fra en ex-myompasient :)

Kategori: Myomektomi | 0 kommentarer » - Skrevet onsdag 22. april , 2015 kl. 20:09

Ja for enn så lenge i hvert fall har jeg ingen myomer i livmoren min! Jeg var på den lenge etterlengtede kontrollen etter myomektomien i dag og der var det stort sett bare fryd og glede. Livmoren ser fin ut, ingen tegn til nye myomer. Hun viste meg til og med bilder fra rett etter operasjonen. Gynekologen så på ultralyden at jeg har et lite område med arrvev der det er en liten blodansamling, men dette går bort av seg selv med tiden. Hun mente denne kunne gi småblødninger men synes det var litt rart at jeg har småblødd hver dag i nesten fire måneder nå. Hun sjekket eggstokkene mine og livmorslimhinnen, men ingenting galt der heller. Tynn og fin livmorslimhinne og ingen tegn til PCOS på eggstokkene. Faktisk så hun en eggcyste på begge eggstokkene, så de er tydeligvis klare til eggløsning. Med andre ord ingen tidlig overgangsalder heller, og takk og pris for det! Jeg har faktisk tenkt tanken og hatt litt panikk i det siste. Altså ikke noe galt der i gården så fuglene må vite hvorfor syklusen min er helt på styr.

Løsningen på blødningene er enten p-piller eller ny runde med Provera for å prøve å få syklusen i gang igjen, så jeg valgte Provera. Til tross for dårlige erfaringer fra sist gang (august i fjor) der jeg trodde jeg skulle krepere av smerte… Men denne gangen har jeg ingen stor muskelknute så jeg håper det hjelper på :) Dersom jeg ønsket hjelp til å bli gravid skulle jeg bare ringe henne så kunne hun sette meg på en hormonkur som fremtvinger eggløsning. Men siden samboer ikke er supergira på å få barn og jeg ikke er intenst barnesjuk, skal jeg heller prøve Provera så syklusen forhåpentligvis kommer på plass (blir dårlig med hankypanky når man blør hele tiden, ingen tvil om det). Så er det bare å la det stå til og tenke at det som skjer, det skjer. Blir jeg gravid så fint det, blir jeg ikke gravid så skal jeg takle det også. Jeg vil i hvert fall ikke stresse med det.

Så det var foreløpig enden på denne myom-visa :) Jeg er erklært myomfri og frisk. Håper det varer så jeg slipper å oppdatere denne bloggen med nye historier. Hvis noen har spørsmål eller kommentarer, så legg igjen kommentarer her på bloggen selv om jeg ikke er så aktiv lenger! Jeg får beskjed på mail når noen kommenterer og kommer til å stikke innom av og til for å rydde bort useriøse kommentarer som hoper seg opp, så jeg får det med meg! ;)

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.