Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Ny forskning!

Kategori: Ukategorisert | 8 kommentarer » - Skrevet søndag 17. desember , 2017 kl. 02:31

Jeg fant denne artikkelen i dag og synes den er verdt å lese for dem med myomer som vurderer å embolisere. Dette med fruktbarhet er jo i tankene til de av oss som får myomer i ganske ung alder, og da er det skremmende når leger advarer om tidlig overgangsalder og risiko for å bli steril etter inngrepet. Derfor synes jeg det er fint å kunne vise til nyere forskning som viser at dette slett ikke er tilfelle. Det er liten risiko for å bli steril etter embolisering, og av de som fikk skader på eggstokkene og kom i tidlig overgangsalder var flesteparten over 45 år. Så vet dere det ;)
https://vivaeve.com/uterine-fibroid-embolization-ufe-early-menopause/

Ha en fin jul, alle sammen! :)

Annonser

Kommentarer

 1. Martine sier:

  Hei :) Jeg finner ikke artikkelen. Kunne du postet den i kommentarfeltet?

  • caracal sier:

   Oi, her har det skjedd noe rart… Linken har visst forsvunnet :( Og nå husker jeg ikke i farta hvor jeg fant artikkelen… Skal se om jeg klarer å oppdrive den igjen!
   Edit: Linken har visst blitt fjernet av noen andre. Regner med det er noen fra Bloggnorge som har fjernet den. Linken var denne, den virker troverdig men ser jo at siden driftes av noen som tilbyr embolisering.
   https://vivaeve.com/uterine-fibroid-embolization-ufe-early-menopause/

 2. Kvinne 29 sier:

  Jeg har lest hele historien din om myom og jeg er helt sjokkert over hva du har gått gjennom. Endelig fant jeg informasjon om dette temaet, har lett på nett men følte ikke at jeg fikk vite nok om embolosering. Jeg/vi er under utredning for ufrivillig barnløshet.. men problemet ligger jo selvsagt hos meg da, har et myom på 4×4 cm som ligger bak livmoren og presser mot endetarm/tarm. Symptomene jeg har er avføringsproblemstikk og forstoppelse. Sterke menstruasjonssmerte men helt vanlig blødning. Jeg har antageligvis fått dette «nylig» og den vokser raskt, kan ha feber ofte uten at jeg er syk og jeg tror jo at febertendensene kan være pga muskelknuten? Jeg har også økende ca125 verdier. Den siste måneden har verdien steget fra 82 til 94. De har tatt vevsprøve av livmorhulen min, venter på svar. Takk for at du skriver om dette!

  • caracal sier:

   Så synd å høre at du har fått en muskelknute, de er noe dritt. Spesielt når de vokser raskt! Jeg hadde aldri feber (såvidt jeg vet) da jeg hadde muskelknuten, kun etter emboliseringen men det er jo forventet siden man lager infarkt i muskelknuten. Det kan vel være at kroppen oppfatter muskelknuten som et fremmedlegeme og dermed prøver å bli kvitt den ved å øke temperaturen, men jeg aner ikke. Jeg antar legene ikke vet heller? :P
   Jeg ønsker deg masse lykke til med utredningen og kampen mot myomet!

 3. Kvinne sier:

  Hei, takk for denne nyttige bloggen. Jeg har fått de barna jeg skal ha, men er ennå ikke kommet i begynnende overgangsalder. Har forsøkt både Esmya, hormonspiral, p-pillen Cerazette – alt for at muskelknuten skulle krympe. Det gjorde den ikke i særlig grad. Ved forrige måling var den 10 cm i diameter. Det er vilt. Hadde tidligere store plager med blødninger, men de kontrollerer jeg greit ved at jeg fjernet en kobberspiral, og tar tilskudd av bringebærekstrakt (enten tinktur eller tabletter)- likevel har jeg mye farget utflod, rikelige mengder (nesten vannaktig konsistens) og trykk mot urinblæra som fører til stressinkontinens. Nå mistenker jeg at jeg kan ha fått flere myomer eller at den store vokser. For jeg går uforklarlig opp i vekt, kjenner på trykkfølelse konstant mot blæra, ømhet og stivhet i lumbago og smerter ved samleie. Alt dette siste er skjedd bare i løpet av noen få uker. Nå tror jeg at jeg må bli henvist fra gynekologen min til sykehuset med tanke på mer drastisk behandling – men jeg kjenner at jeg er vettskremt. Ønsker å gå til der de er flinkest på dette området. Noen som vet om embolisering utføres ved alle landets sykehus..? Er det noen sykehus som er kjent for å ha mer erfaring med myom-behandling? Klem fra meg….

  • caracal sier:

   Hei!
   Beklager at ikke kommentaren din har blitt godkjent før nå! Den hadde blitt markert som mistenkelig/useriøs av spamfilteret og lå skjult, og jeg fant den tilfeldigvis nå.
   Utrolig leit å høre at du er så plaget med myomet ditt! Embolisering utføres ikke overalt så du må nok lete litt rundt og finne hvilke sykehus som tilbyr inngrepet. Jeg dro til Universitetssykehuset i Tromsø og var fornøyd med selve inngrepet, men ikke spesielt imponert over resten av opplevelsen med å være pasient der. Universitetssykehuset i Oslo gjør også inngrepet, så sjekk litt rundt og se om du finner noen erfaringer fra andre.

 4. Ingrid sier:

  Hei! Jeg ser på kvinneguiden at du har laget denne bloggen ifm problemer emd myomer- så fint!! jeg må nå velge om jeg skal embolisere eller foreta hysterektomi, så er veldig interessert i å lese dine erfaringer om embolisering. Men det er mange innlegg, kan du si meg hvor (tidspunkt) jeg kan se blogginnleggene dine fra du foretok embolisering? Tusen takk! Mye nyttig info her! :)

  • caracal sier:

   Hei!
   Jeg glemmer nesten denne bloggen litt, så jeg blir så paff hver gang noen kommenterer den ;D
   Jeg ble embolisert i april 2013, så sjekk inleggene i den perioden. Jeg har også kategorisert de aktuelle innleggene under «embolisering» på forsiden, så du kan finne dem ved å følge den linken også.
   Nå går jo tiden veldig fort, så det er jo allerede nesten 8 år siden. Det kan ha skjedd nye ting siden jeg ble embolisert, så sjekk gjerne rundt om du finner mer oppdatert info om enbolisering.
   Lykke til!

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.