Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Ti år etter!

Kategori: Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet søndag 30. april , 2023 kl. 19:52

Nå er det jo faktisk over ti år siden jeg var i Tromsø på UNN og ble embolisert, og nesten 9 år siden jeg opererte ut myomet/muskelknuten min. Alt går greit, så ikke noe nytt å melde om min myomsituasjon, men jeg leste noe interessant her om dagen som kanskje kan være interessant for de som leser her (om noen gjør det enda…); noen forskere/leger har en teori om at muskelknuter i livmoren kan forårsakes av D-vitaminmangel! Jeg ble litt paff, for jeg har store deler av mitt voksne liv hatt D-vitaminmangel. Uten at det nødvendigvis har så mye med saken å gjøre fikk jeg i 2021 påvist den autoimmune sykdommen Graves, og autoimmune sykdommer er jo også tett knyttet til D-vitaminmangel. Dette er jo faktisk litt spennende! Og litt skremmende. Jeg tenker at det bør forskes mye mer på hva som kan skje i kroppen ved D-vitaminmangel, og legene burde be pasientene om å ta tilskudd lenge før de får mangel. Noen leger antyder at man burde ligge øverst i normalområdet.
vi bor i solfattige Norge, så hvis man får påvist lave lagre eller mangel på vitaminet, er det bare å kjøre på med tilskudd. Bedre føre var…osv! :) Les mer her:
https://houstonfibroids.com/posts/diet-and-exercise/fibroids-and-vitamin-d-vitamins-to-shrink-fibroids/

Angående Esmya, medisinen jeg prøvde i 2014, så har det tydeligvis kommet en del nye begrensninger og advarsler som kan være verdt å få med seg. Jeg er litt glad for at jeg ikke visste dette da jeg testet ut medisinen (da hadde jeg nok ikke turt å ta den), men flere pasienter har altså fått leverskader av Esmya («bare» 5-6 stk eller noe, men likevel). Dette skal alle leger være godt informert om, men les mer her: https://legemiddelverket.no/nyheter/nye-begrensninger-i-bruk-av-esmya-pa-grunn-av-risiko-for-alvorlig-leverskade

Ellers er jeg ikke lenger så oppdatert på nye behandlingsmetoder, men jeg håper alle de som får myomer får god hjelp av oppdaterte leger, og finner den behandlingen som passer dem og deres kropp best!
Og takk for at dere leser bloggen! Jeg blir litt rørt når noen finner frem til denne gamle myom-dagboka mi. :)

Kommentarer

  1. Marianne sier:

    Hei. Er det noen mulighet for å stille deg personlige spørsmål privat? Har nemlig en stor muskelknute selv..

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.