Bloggnorge.com // Livet med en snylter (muskelknute/myom)
Start blogg

Livet med en snylter (muskelknute/myom)

En blogg om mitt liv som prøvekanin for behandling av muskelknutemonsteret

Kjapp oppdatering

Kategori: Ukategorisert | 6 kommentarer » - Skrevet tirsdag 16. desember , 2014 kl. 20:22

Tiden går og det er jaggu snart jul. Jeg har vært hos nyrelege og fått beskjed om at jeg ikke har noen hormonsykdom som ligger bak det høye blodtrykket, så det er nok dårlig kondis og ekstra vekt som er årsaken :P Vevsprøven av kulen på skjoldbruskkjertelen har jeg ikke fått svar på så kanskje det betyr at intet nytt er godt nytt.
Kroppen heles men jeg har faktisk fremdeles tråder som stikker ut av to av sårene (og de kløøøør av og til). Mensen kom og gikk som sånn høvelig normalt så jeg tror kroppen begynner å finne sin egen rytme og syklus nå.

Så da er det bare å glede seg til jul og vente i spenning til etter jul når jeg skal til sjekk etter operasjonen. Håper alt ser greit ut og at jeg får lov til å prøve på å få en unge. Hvis vi bestemmer oss for det :)

God jul til dem som måtte stikke innom bloggen her! Håper dere får en fin og mest mulig myom-fri jul! ;)

Annonser

Kommentarer

 1. miriam sier:

  Veldig glad du har denne bloggen, jeg har lest på den en stund. Jeg har visst om at jeg har et (såkalt nekrotiserende) myom ganske lenge, men jeg har vært lite plaget fordi jeg har stått på hormonprevensjon. Måtte slutte etter blodpropper i lungene, og nå lever jeg med konstante smerter. 4 Paralgin Forte ila få timer i dag, men smertene er like plagsomme :( Får snart svar på MR, kan poste her igjen da. Håper du er bedre og har fått igjen livskvaliteten etter å ha fjernet myomet!

  • caracal sier:

   Hei Miriam! Jeg håper du får hjelp til å bli kvitt både myomet og alle plagsomme symptomer. Trist å høre at du har så store smerter :(
   Jeg var såpass heldig at eneste plager jeg fikk av myomet mitt var en periode med vondt i ryggen og litt større mensblødninger. Mensblødningene forsvant helt på minipillen og ryggvondtet forsvant etter emboliseringsinngrepet. Ellers har det mest vært tanken på det evinnelige voksende myomet som har plaget meg mest. Det går bra nå, mensen ser ut til å normalisere seg og jeg har ingen andre plager. Nå har til og med de siste trådene i sårene forsvunnet, men det kan se ut som at jeg får verre arr enn jeg trodde. Skitt au, jeg sprader ikke så ofte rundt i bikini uansett ;)
   Lykke til videre og kom gjerne innom igjen for å dele opplevelser og erfaringer! Jo flere vi er som deler, jo bedre :)

 2. Therese sier:

  Hei!
  Jeg er også veldig glad for at du har denne bloggen, og deler erfaringer og tanker omkring muskelknuter!
  Jeg har tre muskelknuter selv, hvor to er veldig store og gir plager. Magesmerter, tydelig bul på magen og veldig hyppig vannlating.
  Har vært på MR og var forleden dag på en innskrivingstime på sykehuset. Operasjon er i begynnelsen av januar.
  Kikkhull var visst ikke noe alternativ fordi det var flere myomer, og fordi den ene ligger veldig vanskelig til. På innskrivingstimen sa legen at han heller ikke kunne love noe bikinisnitt, men at det mest sannsynlig blir et snitt fra navlen og ned.
  Etter mye ubehag, spiller det ingen rolle hvordan inngrepet gjøres. Nå vil jeg bare ha knutene bort!

  Legen presiserte flere ganger at det kom til å gjøre vondt i ettertid, men bare alt blir bra på sikt får det heller gjøre vondt en stund.

  Igjen, takk for fin blogg!

  • caracal sier:

   Hei!
   Takk for hyggelig kommentar! :) Håper operasjonen går bra og at du ikke får store smerter. Med unntak av de ubehagelige luftsmertene hadde jeg minimalt med smerter. Kjente bare ømhet og en svak verk i operasjonsområdet. Nå kan det nok hende at man får større smerter ved fullt snitt pga større sår og sånn, men jeg krysser fingrene for at du slipper så alt for store smerter. Det er faktisk sant at man kan tåle mye bare man blir kvitt de teite klumpene :) Og så finnes det jo en del gode smertestillende medisiner man kan ta ;)
   Masse lykke til med operasjonen! Kom gjerne innom bloggen og fortell hvordan det gikk.

 3. Therese sier:

  Hei igjen!
  Nå er operasjonen over, og det har gått over all forventning!
  Ble operert mandag morgen og var hjemme i dag, onsdag.

  Både livmor og tre store knuter ble fjernet. Knutene veide totalt godt over en kilo! Ikke rart de har vært litt plagsomme.
  Snittet ble fra navlen og ned. Den ene knuten satt så vanskelig til, så det var eneste alternativ.

  Så klart har det gjort litt vondt etter operasjonen, men med smertestillende har det gått over all forventning!
  Nå blir det fem uker med sykemelding. Gleder meg til en myomfri hverdag :)!

  • caracal sier:

   Hei Therese! Så bra å høre at alt gikk greit og at du endelig har blitt kvitt dritten! Wow, over en kilo tung? Og jeg syntes min lille melon på 500 gram var stor…! Helt utrolig hva man klarer å gå og bære på i kroppen. Lykke til videre og god bedring, nå blir nok alt så meget bedre ;)

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.